Terrorangrebet den 11. September

Terrorangrebet den 11. September
Om morgen den 11. September 2001, 4 passagerfly blev overtaget næsten i samme øjeblik over U.S.A.
2 af dem styrtede ned i World Trade Center i New York
1 af dem styrtede ned Pentagon (U.S Militær hovedkvater)
Begge tårne i World Trade Center, væltede cirka samtidig. En del af Pentagon blev ødelagt på grund af den voldsomme brand.
Det sidste fly faldt ned i Pensylvania, på grund af en herotisk indsats af nogle passagerer og ansatte.
Offerende var kolossale: 265 fra flyene, 2650 inkluderet 343 brandmænd som styrtede ind i World Trade Center for at redde hvad der kunnes, og 125 fra Pentagon. Det var det mest dødelige terroristangreb i U.S.A, mange mennesker mener at det var det mest dødelige nogenside. Men det kommer an på hvordan man definerer terroristangreb.
Nogle passagerer havde mulighed for at lave telefon opkald og havde mulighed for at rapportere hvad der skete ombord. De rapporterede at der var flere end 1 terrorist (i alt var de 19) og de overtog flyene ved hjælp af kniv box skærer.
Terroristangrebet havde en kæmpeeffekt på US og resulterede i en global medfølelse og kæmpe had overfor dem der var ansvarlige for angrebet. Oprydning tog flere måneder. Og der bliv oprettet mange ting for at hjælp ofrene samt familie medlem til ofrene.
Selvom ingen tog ansvar for angrebene, slog US fast at de vil gå i krig med terroristerne og dem der beskyttede dem.
En sen september, kom Tony Blair med beviser at den ansvarlig var Osama Bin Larden, en rig terrorist med tilknytning til Taliban og Al Qaida. Et resultat for at løslade Bin Laden og Al Qaida lederne ikke skete, startede US en kæmpe angreb i mod Afghanistan den 7. oktober 2001. Efter US angreb imod Taliban, fandt man et videobånd i Kabul, som viste at Bin Larden talte om angrebet som viste at han havde noget med det at gøre.

Danske encyklopædi.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • Osama bin Laden — (født 1957), saudi arabisk islamisk aktivist og formodet terrorist. Osama bin Laden er mistænkt for at stå bag terrorangrebet i USA den 11. september 2001 hvor 3.000 mennesker blev dræbt, samt en række af bombeangreb mod amerikanske ambassader i… …   Danske encyklopædi

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”